fbpx

Hur sticker jag ut på Linkedin?

LinkedIn

Linkedin

Linkedin är ett starkt verktyg för dig som anställd men också för dig som letar nytt jobb. Man skulle kunna betrakta plattformen som Facebook, fast för folk som jobbar – i stället för att bli vän med familj och bekanta så skapar du ett nätverk med människor som jobbar på olika företag med olika titlar


Hur använder jag Linkedin?

Steg 1 – Skapa ett konto.

Skapa ett konto och gör en snygg och presentabel profil – det vill säga, skriv en bra text och lägg upp en snygg bild på dig själv. Din presentation på Linkedin är ditt digitala CV så var noggrann med hur du bygger upp din profil.

Steg 2 – Bygg ditt nätverk.

Se över vilka personer du vill ska ingå i ditt nätverk. Vi rekommenderar att bjuda in människor som är i samma sektor som dig. Detta för att samla så mycket kunskap som möjligt, man har mycket att lära sig av varandra. Vi rekommenderar även att bjuda in rekryterare, för det är deras uppmärksamhet du vill ha. Det är till rekryterarna som du kommer att skicka ditt CV till och i bästa fall bli intervjuad av, därför är det viktigt att du tar kontakt och presenterar dig för dem på Linkedin så att de får en positiv bild av dig.

Steg 3 – Engagera dig.

Var aktiv! Ju mer aktiv du är på Linkedin, genom att dela med dig av kunskap och ta del av andras kunskap, desto mer märks du. Hur ska du vara aktiv? Genom att ingå i diskussioner, kommentera och dela inlägg samt gå med i grupper som intresserar dig.

Vill du veta mer om hur man söker jobb? Klicka här.