fbpx

Hur förbereder jag mig inför en intervju?

Är det dags för intervju?

Har du blivit kallad till intervju? Vad bra, nu vill rekryteraren se filmen – det vill säga att de vill träffa dig.

Nu är du riktigt nära ditt drömjobb! Men hur förbereder man sig? Nedan hittar du tips på vad du ska göra innan intervju.

Läs på om tjänsten och företaget
Vi vet att du har läst annonsen några gånger vid det här laget, men gör det igen. Att kunna den utantill skadar inte, det är ändå ditt drömjobb. Så ta dig tid, förstå arbetsgivaren och vilken typ av person som de söker. Läs även på om företaget. Hur länge har det funnits? Hur många anställda har de? Och vad har företaget för värden?

Förbered svar på vanliga frågor
Gå igenom de mest vanliga intervjufrågorna och tänk ut bra svar på dem. Vi säger inte att du ska låta som en robot och svara på frågorna så det låter övat utan förbered dig på frågorna som du vet kommer att komma. Är du en nervös och introvert person så är denna punkt otrolig viktig. Du kommer nog inte att få en andra chans och de svar du ger nu är de svar du får stå för.

Klä dig rätt
Kom inte i mjukisbyxor och t-shirt! Tro oss, ingen kommer anställa dig. Klä upp dig och försök att anpassa din klädsel till företaget du ska besöka. Det är bättre att du klär dig litet för snyggt än tvärtom för det betyder att du har ansträngt dig, vilket är ett sätt att visa att du tycker att detta är viktigt. Självklart ska du bära något du känner dig bekväm i.

Kom i tid
Kom i tid, punkt. Tar du bussen? Ta en tidigare avgång, åk 20 minuter innan du hade tänkt från början. Se till att vara där 15 till 20 minuter innan intervjun ska äga rum, för det finns inget värre än att vänta på en som kommer sent. Så kom i tid.

Första intryck
Om du har följt alla stegen hittills har du redan nu kommit halvvägs, men nu gäller det att göra ett bra första intryck. Sträck på dig, var glad och ha ett fast grepp när du skakar hand. Hälsa, säg ditt namn och säg att detta kommer att bli kul och att du har sett fram emot det sedan du fick samtalet. Det ger en positiv bild av dig! När ni väl drar i gång intervjun så kan vi inte hjälpa dig så mycket utan nu är det upp till dig att bara köra och göra allt du kan för att svara på frågorna. Ett tips vi kan ge dig i denna situation är att vara dig själv och slappna av och tro på dig själv.

Ladda ner Konceptas vanliga intervjufrågor här

Vill du veta vilka frågor du kommer få? Vi har samlat de mest populära intervjufrågorna men även vilka frågor du ska ställa för att få ditt jobb.

När du anger dina uppgifter ovan kommer Koncepta även att använda dessa uppgifter för att skicka ut information och nyheter som vi tror kan intressanta för dig. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.
Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Vill du veta mer om hur man söker jobb? Klicka här.