fbpx

Afterski på takterrassen

Vad passar bättre än att avsluta sportlovsveckan och vår hälsomånad med en hejdundrande afterski på takterrassen? Precis, inte mycket. Runt lunchtid i fredags slogs portarna upp till Svarta Borgens afterski och humöret var på topp efter en dag i backen (eller på baken kanske är mer med sanningen överensstämmande).  

Festkommittén hade gjort ett strålande jobb så förutom att vi tog hissen upp till terrassen i stället för liften upp till alptoppen var det inte mycket som kunde avslöja att vi befann oss i Borgens matsal i stället för i fjällen. Det bjöds på värmande dryck, massa smått och gott att äta och livemusik – allt i sann afterski-anda. Dessutom delades pris ut för bästa utklädnad. Grattis Therese till vinsten!  

Samtidigt passade vi även på att fråga ut admin litegrann om afterski, vinterbad, sportlov och vintern i stort: 

Lina, åker du helst skidor eller snowboard?  
– Skidor! Eller om jag kunde åka snowboard hade jag nog valt det, har bara inte vågat testa än, hihi. 

Jonas, Stig-Helmer eller Ole Bramserud i Snowroller, vem är du? 
– Jag är lätt Ole Bramserud! Han har alltid med sig en massa gadgets och teknikprylar och det känns precis som jag. Sen har vi nog samma glada humör och optimism också! 

Josefin, vilken gren i vinter-OS skulle du helst vilja vara duktig i? 
– Freestyle eller något annat på skidor eller snowboard som innehåller galna hopp och volter. Det hade varit coolt! 

Madde, vilken är den bästa afterski-låten tycker du? 
– Jag har inte varit på afterski på 30 år så jag har ingen aning om vilken den bästa afterski-låten är. Men om jag måste välja någon låt får det bli Freddy Kalas ”Pinne för Landet”, den verkar i alla fall handla om fjällen, hytter och barer. 😊 

Therese, picknick i backen – vad äter du helst? 
– Varm choklad, ostmackor och lite Jäger. 

Emelie, basta och rulla sig i snön eller vinterbada – vad väljer du? 
– Jag vill påstå att jag skulle välja att vinterbada, för det ser faktiskt inte så kallt ut. MEN om jag ska vara riktigt ärlig hade det nog blivit basta och rulla mig i snön. Och om jag ska vara ärligare än så hade jag nog stannat i bastun och skippat rullningen. Är ingen vintermänniska med andra ord. 

CG, vilket är ditt bästa vinter-hälsotips? 
– Se till att få i dig C-vitamin, och gå ut och njut av solen när det är möjligt.  

Petra, hur ser ett perfekt sportlov ut tycker du? 
– En perfekt dag på sportlovet innehåller några minusgrader och en stor härlig sol. Jag åker slalom, tar en paus i värmestugan med min varma O’boy och limpmackan med det stekta ägget på. Landar i stugan tidig kväll, lagar en god middag med ett glas vin framför brasan i mitt underställ och mina slitna raggsockor – med rosiga kinder och sliten kropp. 😊 

Victoria, vad dricker du helst på afterskin? 
Alkohol! 😉 Det blir säkert både bubbel och Irish så varför välja? Haha! 

Martin, det snöar ute – vad gör du? 
– Mitt bästa för att förhindra att mina barn slår ihjäl sig. 

Niklas, vad väljer du – pulka, snowracer, stjärtlapp eller tefat? 
– Pulka är väl det enda jag klarar av.  

Rebecka, favoritklädesplagg på vintern? 
– Polotröja. 

Elisabet, vara ute och bygga snögubbe eller inne och göra varm choklad?  
– Perfekt kombination, först snögubbe sen choklad! 

Eva, vad väljer du helst att göra i fjällen en solig dag i februari? 
– Åh, då blir det slalom, och så försöker jag hitta en härlig plats där jag bara kan sitta och njuta en stund av solen.  

Nina, vad kännetecknar en riktigt bra afterski?  
– Svettigt underställ, värkande tant-leder efter alla vurpor på snowboarden, sittdans till Markoolio och jägerbombs i glasen. Släng på lite chilinötter också. Allt det där enskilt låter bedrövligt men tillsammans blir det helt fantastiskt. 😊