fbpx

Martin gick från Örebro till Helsingborg (ja, men typ)

Under hälsomånaden pågick en tävling här på Koncepta där det gällde att under februaris 28 dagar få ihop så många kilometer som möjligt. Många rörde på sig väldigt bra men det var svårt att komma i närheten av Martin Braf – som var den som tämligen ohotad tog hem kilometerutmaningen. 

Hej Martin, och grattis till vinsten! Kan du berätta lite om vad tävlingen gick ut på? 

– Tack! Tävlingen gick ut på att under februari månad samla så många kilometer som möjligt genom att göra någon form av fysisk aktivitet – promenader, löpning eller annan träning. 

Hur många kilometer fick du ihop? 

– 393 km.  

Det är ju helt galet många! Hur bar du dig åt? 

– Allt är promenader. Jag går fram och tillbaka till jobbet varje dag, med undantag för när jag tar bussen och åker och handlar ibland på eftermiddagarna. Till och från jobbet är det totalt 11 km så redan där har jag fått ihop en del. Dessutom gick jag en timmes lunchpromenad på tisdagar och torsdagar när vi fick förlängd lunch för att göra någon fysisk aktivitet. Jag gick ungefär en halv mil på en timme, så på det sättet fick jag ihop ytterligare en mil i veckan. Sedan behöver ju mina två hundar Mitzie och Luna motioneras också, så på kvällarna blev det hundpromenader. 

Har det gått åt många skoskavsplåster? 

– Nej, jag har inte fått några skavsår. Det var över ett och ett halvt år sedan jag började gå till och från jobbet, jag har bara tagit bussen en enda morgonen under den tiden – då ösregnade det. Det är skönt att komma i gång och röra på sig, klart att jag är tung i benen ibland men det är ett skönt uppvaknande och det ger mig väldigt mycket att få den boosten på morgonen.  

Du kommer förstås att fortsätta med dina promenader även fast Konceptas hälsomånad är slut? 

– Ja, jag kommer absolut att fortsätta gå. Det var inte så stor skillnad nu i februari mot hur vardagen ser ut i största allmänhet för mig. Jag går väl inte lika mycket på helgerna, men med hund har man inte så mycket val. Det är bara att ge sig ut – på gott och ont. 

Förutom hundarna, har du sällskap eller går du själv? 

– Oftast går jag själv, men på vägen till jobbet brukat jag prata i telefon med en vän. Annars blir det mycket musik och poddar. 

Vilket är ditt bästa hälsotips? 

– Good enough! Det vill säga att all form av fysisk aktivitet är bättre än inget. Jag tror att människor som vill komma i gång och röra på sig, jag själv inkluderad, går ut för hårt och då orkar man inte fortsätta. Men det är viktigt att komma ihåg att allt man gör räknas.