fbpx

Varför du ska stå upp och jobba

1. Visste du att du kan öka din försäljning bara genom att stå upp och jobba?

Väldigt mycket inom telefonförsäljning handlar om psykologi. Om du står upp medan du pratar och samtidigt föreställer dig att kunden sitter ner får du ett visst övertag redan från början, och på så vis kommer du automatiskt att vara den som leder samtalet.

2. När du pratar med lite högre röst än vanligt är det viktigt att du lär dig hur du ska göra för att dina stämband och din hals ska orka med. Om du står upp när du pratar får du hjälp av magstödet på ett helt annat sätt än om du sitter ner, och på så sätt sliter du inte alls lika mycket på stämbanden.

3. Ett annat bra tips är att dricka mycket vatten mellan samtalen, det mår rösten bra av. Trots att kunden inte ser dig är kroppsspråket väldigt viktigt. Det är kroppsspråket som avgör om det blir liv i samtalet eller inte, och kunden kommer att höra att du brinner för det du pratar om. Använd gärna stora rörelser för att själv känna att du lever dig in i samtalen. Ditt engagemang kommer att smitta av sig.

4. Som säljare vinner du oftast väldigt mycket på att prata med lite högre röst än den du använder normalt. Be en kollega att ställa sig utanför din dörr, om hen utan problem hör vad du säger har du hittat en perfekt nivå.

5. Brukar dina nyårslöften handla om viktnedgång? I så fall har du ännu fler anledningar att stå upp. Forskare vid University of Chester har nämligen kommit fram till att du förbränner upp till 0,7 kalorier mer i minuten när du står upp och arbetar jämfört med om du sitter ner. Det låter kanske inte så imponerande, men om du står upp två timmar dagligen kan du öka förbränningen med omkring 84 kalorier om dagen, och då förbränner du 20 160 kalorier på ett år. Det motsvarar en årlig viktnedgång på två kilo som du kan uppnå bara genom att stå upp och arbeta två timmar varje dag.