fbpx

Koncepta expanderar – nya kontor i Växjö och Västerås

För drygt två veckor sedan öppnade vi två nya säljkontor, ett i Växjö och ett i Västerås. Nu när det har gått några dagar och våra platschefer Mattias Andersson och Fredrik Åkermo har blivit varma i kläderna vill vi förstås passa på att fråga hur det går.

Vad är det roligaste med att öppna ett nytt kontor?

Mattias: Att få möjligheten att skapa nya rutiner och arbetssätt som tar tillvara de positiva erfarenheter som har byggts upp i Örebro, och samtidigt kunna utmana och utveckla verksamheterna från ett eget perspektiv.

Fredrik: Det är kul att få vara med och bygga upp något från grunden, och att vara en del av utvecklingen. Dessutom är det spännande att möta nya människor i och med rekryteringen.

 Vilka utmaningar stöter ni på?

Mattias: Utmaningen är att hitta lagmedlemmar som passar tillsammans och därefter coacha och utveckla laget utifrån de individuella förutsättningar respektive säljare har.

Fredrik: Att starta ett nytt kontor innebär att man måste få allt att funka, och till exempel det tekniska är inte alltid så lätt. Men med lite support från vår IT-stjärna Jonas löser sig det mesta till slut.

 Var i Växjö/Västerås ligger kontoren?

Mattias: Kontoret ligger i Växjös högsta byggnad på 19 våningar med en fantastisk utsikt från takvåningen. ICON som huset heter är inklämt mellan Öster IF:s fotbollsarena, där storheter som till exempel bröderna Ravelli haft fantastiska framgångar, och Växjö Lakers arena.

Fredrik: Kontoret ligger i ett kontorshotell som heter Klövernhuset. Det är beläget ett stenkast från Mälarens strand med cirka fem minuters promenadväg från Västerås gästhamn. Kuriosa är att Västerås denna vecka utför en militärövning som innebär att vi simuleras vara under attack av främmande makt. Det innebär att hamnområdet kryllar av beväpnade militärer och skådespelande fiender, och varningar har utfärdats om skottlossning och tillfångatagande.

Vad har du för relation till Växjö/Västerås?

Mattias: Som liten var mitt favoritlag Öster IF, och när jag träffade min sambo som är från Växjöområdet blev valet av bostadsort naturligt för mig.

Fredrik: Under min karriär som lysande rockstjärna spelade jag ofta på den legendariska västeråskrogen Oliver Twist. Men det är också allt – så jag ser fram emot att lära känna staden lite bättre.

Hur många kommer att sitta på respektive kontor?

Mattias: Mitt uppdrag är att inom två år ha åtta fasta säljkonsulter.

Fredrik: Jag hoppas att vi inom en hyfsat snar framtid har omkring tio säljkonsulter här.

Vad har du för vision?

Mattias: Min vision är att inom två år ha ett säljkontor som levererar bra resultat och där trivseln är hög. Jag vill att alla som jobbar här känner att de utvecklas och utmanas i sin vardag.

Fredrik: Min vision är att skapa en arbetsplats här i Västerås som andas samma trivsel och goda stämning som råder i Örebro.

Vad ser du mest fram emot?

Mattias: Att hitta nya metoder för att utveckla telemarketingbranschen, och att se till att säljkonsulterna tjänar bra med provision.

Fredrik: Att anställa säljkonsult nummer 10.

Vad har du för tidigare erfarenheter?

Mattias: Jag har en bakgrund som lärare, men jag även jobbat med försäljning inom guld och smycken, elektronik, marknadsföring och cykel. Jag har även varit organisation- och verksamhetsutvecklare inom politiken och har den senaste tiden varit näringspolitisk samordnare för Småföretagarnas Riksförbund. Nu har jag gått över till att bli egenföretagare och ett av mina uppdrag är just säljkontoret i Växjö.

Fredrik: Jag startade min anställning i företaget augusti 1994. Sedan dess har jag jobbat med allt från försäljning och rekrytering till utbildning och coaching. Jag har även varit chef för några av kampanjerna som finns eller har funnits under Konceptas vingar. Mitt senaste säljchefsjobb var för Småföretagarnas Medlemstjänst AB.

Beskriv dig själv som ledare.

Mattias: Jag tror att jag är lyhörd, tydlig, entusiasmerande och har ett coachande förhållningssätt till de jag jobbar med. Jag har även mycket fantasi och är kreativ vilket gör att jag utmanar mina anställda att våga testa och tänka utanför boxen. Min inställning är att om de jag ska leda lyckas med att nå sina personliga mål så blir det en win-win-situation för oss alla.

Fredrik: Jag är en målmedveten och driven ledare som försöker se gruppens olikheter som styrkor. Jag brinner för mina medarbetares utveckling och vårt gemensamma mål att nå positiva resultat.