fbpx

Säljtips – så tar du dig ur en formsvacka

Säljtips – så tar du dig ur en formsvacka

En bra säljare är ofta en tävlingsinriktad person med hög motivation och stor drivkraft. Som säljare är man också van vid att ställa höga krav på sig själv för att nå sina mål, men precis som i alla yrken har man förstås ibland perioder när motivationen inte är på topp. Det kan kännas tungt att inte prestera på den nivå som man vet att man egentligen kan och borde ligga på, och sådana sämre perioder kan göra stor skada på en säljares självförtroende och motivation – om man inte hanterar den på rätt sätt och vet hur man tar sig ur formsvackan så snabbt som möjligt. Utan självförtroende och en bestämd bild av att man kommer att klara sitt mål är man inte längre en lika bra säljare, så är det.

Men det finns en lösning, och oavsett hur lång erfarenhet man har av yrket eller vad formsvackan beror på så är lösningen den samma: Ladda om mentalt!


Om vi vet hur vi ska göra för att inte brytas ner av en formsvacka finns det inget som kan stoppa oss, eller hur! Frågan är bara: Hur gör vi för att ladda om mentalt?

På Koncepta har vi massor av duktiga säljare som har många års erfarenhet av att kunna prestera på en jämn, hög nivå, och vi har valt att prata med några av dem för att höra hur de ser på en formsvacka och hur man ska göra för att ta sig ur den så snabbt som möjligt.

Klicka på klippen nedan för att sno tipsen av våra tre grymma säljare Niclas, Magnus och Sofia.