fbpx

Vi möter: Martin Loquist, Webbutvecklare

Vi möter: Martin Loquist, Webbutvecklare

Martin Loquist är webbutvecklare och det senaste tillskottet i design- och kommunikationsgruppen hos oss på Koncepta. Martin är född och uppvuxen i Stockholm men flyttade till Örebro för snart åtta år sedan. Möt killen som väljer Mac före PC men Android före iPhone, och som tycker att cykeln är det bästa transportmedlet. 

Hur ser din roll på Koncepta ut? 

 Jag ansvarar för utveckling av våra webbaserade tjänster. Det handlar mycket om att se till att våra besökare får den bästa möjliga upplevelsen när de besöker oss online, samt att ta fram nya tjänster och lösningar åt oss, våra uppdragsgivare och samarbetspartners. 

Vad har du för bakgrund? 

 Jag har jobbat med webbutveckling de senaste 15 åren, både som frilans och på byrå i Stockholm och här i Örebro. Jag var bland annat med och tog fram Appguiden och Härligt Hemma åt Aftonbladetoch en helt ny portal åt Bonnier AcademyTill en början jobbade jag mycket med att ta fram helt egna system baserade på allt från Perl till ASP, och sedan någon gång i mitten av 00-talet när WordPress började växa sig starkare och även efterfrågas i större grad har fokus legat på det. Jag har även arbetat mycket med SEO, sociala medier och ett par projekt i SiteVision. 

Vad är det roligaste med ditt jobb? 

 Att lösa problem. Som utvecklare har det alltid varit det som har drivit mig. Från BBS-tiden innan Internet blev stort till i dag är det mottot ”allting går” som driver mig framåt. Känslan av att lyckas driva i land någonting som till en början kändes som en omöjlighet är lika fantastisk varje gång. Sedan är det svårt att inte nämna gemenskapen man har tillsammans med sina kollegor här på kontoret. Det låter klyschigt men det känns verkligen som att vi är en enda stor familj här i huset, något som verkligen gör skillnad för mig som tidigare jobbat mycket ensam som frilansare. 

Vilka utmaningar stöter du på? 

 Den största utmaningen är att lyckas kombinera bra innehåll med enkel struktur och stor användarvänlighet. Om besökare inte hittar det de letar efter är innehållet i onödan. Vi kör därför noggrann uppföljning på statistik och användarmönster för att se till att alla våra tjänster är optimala för användaren. 

Vad gör du när du inte jobbar? 

 Fritid brukade betyda mycket film, tv-spel och webbutveckling. När jag fortfarande var bosatt i Stockholm kombinerade jag två av dessa intressen och drev en populär sida om film. Jag tillbringade väldigt många timmar sittandes i en biosalong eller i intervjuer med skådespelare, regissörer och manusförfattare. Numera är jag dock tvåbarnsfar, varav den yngsta bara är två månader gammal, vilket gör att tiden inte riktigt räcker till så mycket annat än att vara pappa. Det är dock ingenting jag har något emot utan något som jag njuter av till fullo. 

Hur hamnade du i Örebro? 

 För elva år sedan träffade jag min blivande fru som är uppvuxen här i Örebro, och efter att ha bott ett par år tillsammans i Stockholm bestämde vi oss för att flytta hit i samband med att hon kom in på Lärarprogrammet på universitetet. Det är ett val jag inte ångrat en sekund. Även om jag kanske inte riktigt känner mig som en örebroare än trots att jag har bott här i snart åtta år tycker jag att det är en stad som är alldeles lagom stor – och jag älskar att jag kan ta mig överallt på min cykel. 

Fem snabba 

Kaffe eller te: Kaffe 

Morgon eller kväll: Kväll 

PC eller Mac: Mac 

Kaknästornet eller Svampen: Svampen 

iPhone eller Android: Android