fbpx

Lyxlunchtävling

Lyxlunchtävling

I april tävlade en av våra avdelningar om en lyxlunch-upplevelse. Indelade i lag samlade säljarna poäng varje dag, den som sålt mest under en dag fick tre poäng, den som sålt näst bäst fick två poäng, och varje dag hade man chansen att tävla om nya poäng till sitt lag. Specialtävlingar där man bland annat kunde belönas med två extrapoäng per order arrangerades också under månaden. I torsdags bjöds det vinnande laget in till pop up-restaurangen VIP på Svarta Borgens takterrass.
Simon Johansson är säljchef och var dagen till ära klädd i full kockmundering.  

Hur fick du idén till det här?
– Jag och säljcoacherna satt och funderade på vad vi skulle köra för tävling för att peppa säljarna lite, och då kom vi på att en lunch med extra allt där man får äta riktigt god mat och umgås med sina kollegor borde vara uppskattat.  

Och det blev det?
– Ja, det kändes som att det blev riktigt bra allting. Jag hade god hjälp av Klaus, Lasse och Anders som förutom att de ansvarade för dukning och piff gick all in i rollerna som hovmästare, kypare och underhållare. Klaus fixade fördrink och bjöd på en liten amuse-bouche, och Lasse serverade all mat och dryck – man kunde välja på olika alkoholfria varianter av öl och vin till samtliga rätter. Anders satte pricken över i när han bjöd på skönsång och levande musik.  

Du har lagt ner mycket jobb själv också, eller hur?
– Jag älskar att laga mat så det var roligt att få fixa lite extra fint till det vinnande laget. Rödvinssås tar ju lång tid så den började jag med direkt när jag kom till jobbet på morgonen så att den skulle hinna reducera ner ordentligt tills det var dags för lunch. Sedan förberedde jag olika sallader, grejade med upplägg och grillade, så det blev inte så mycket vanligt jobb den förmiddagen.  

Hur togs maten emot?
– Det var flera som inte hade ätit carpaccio förut och som blev positivt överraskade över att det var så gott, och sådant är ju alltid kul. Men mest uppskattad blev nog ändå efterrätten.  

Ni hade en himla tur med vädret också.
– Ja, att vi kunde duka ute på takterrassen gjorde ju allt extra trevligt. Det var fantastiskt bra väder, fläktande vindar och soligt – perfekt för mig som skulle grilla därute också. 

Det vinnande laget bestod av Anna Backlund, Louise Östman, Niclas Magnusson, Daniel Ayaz och Robert Lundwall, och som en extra surprise tävlades ytterligare en plats ut samma dag till den som hade bäst försäljning fram till lunch. Carina Jacobsson kammade hem den sista stolen. 

Anna Backlund berättar att hon blev imponerad över engagemanget och maten.  

– Simon borde öppna restaurang. Oxfilén var jättegod och efterrätten också – den ska jag göra nästa gång vi har middagsgäster hemma. De hade dessutom dukat väldigt fint, det blev lite medelhavskänsla där ute på terrassen.  

Niclas Magnusson var även han väldigt nöjd.  

– Det var den grymmaste lunchen jag käkat på Borgen, fantastiskt bra utfört av grabbarna.  

Meny 

Förrätt  

Grillad bruschetta 

Carpaccio med hyvlad parmesan och balsamico

Varmrätt 

Grillad oxfilé med parmesanbakad delikatesspotatis, rödvinssås och grillad sparris, serveras med en sallad Caprese 

Dessert 

Husets glass med kaksmulor, flamberad passionsfruktssås och färska bär