fbpx

Vi möter: Nina Neste, rekryteringsansvarig

Vi möter: Nina Neste, rekryteringsansvarig

Konceptas nya rekryteringsansvarig heter Nina Neste och kommer ursprungligen från Finland. Hon har jobbat på Nordea i elva år med allt från försäljning till verksamhetsutveckling, och även som kontorschef. Närmast kommer hon från bemanningsbranschen på StudentConsulting där hon var affärschef för Örebro och Karlstad.

Hon hade länge letat efter ett företag som har fokus på medarbetarna när hon av en slump såg vår jobbannons på Facebook. Efter att hon hade sett våra filmer nappade hon och sökte tjänsten som rekryteringsansvarig.
– Det är roligt att ha hittat ett företag som förstår att när medarbetarna mår bra så gör företaget det också.

Hennes mål är att hela Örebro ska veta vilken fantastisk arbetsplats Koncepta är. Hon vill nå ut med våra kampanjers arbete och tvätta bort den oförtjänta bilden av en telefonförsäljare. Men innan Örebro får lära känna Koncepta, ska ni få lära känna Nina. Enjoy!

 

Avsluta meningen

Jag tycker att min tid hittills på Koncepta har varit: underbar! Mitt första intryck av Koncepta var att allt känns väldigt hemtrevligt. Det är en bra känsla i huset, och alla har en välkomnande attityd.

Den senaste arbetsintervjun jag hade var: speciell på grund av att personen i fråga redan visste väldigt mycket om oss som företag. Det var en intressant intervju eftersom personen var väldigt på, och extremt redo att börja jobba, haha.

De som gör starkast intryck på mig under en intervju: är de som har ett stort driv. Personer som på ett ödmjukt sätt får fram att de vill väldigt mycket och är beredda att kämpa för det, är väldigt intressanta. Driv och ambition är a och o för mig.

Som rekryterare letar jag efter: drivna, positiva och pratglada människor som är öppna för att ta in information och ny kunskap.

Mina bästa söka jobb-tips är: sociala medier, där kan du hitta många intressanta jobb. Dessutom är personlig kontakt alltid bra. Jag har gett många chansen, trots att deras kvalifikationer inte överensstämmer helt med tjänsten, bara tack vare deras initiativförmåga och framåtanda.

 

Dos and don’ts

I CV:t: Stavfel är big no-no. Jag kan inte prata för alla rekryterare i hela världen, men jag blir i alla fall irriterad när ett CV är fullt av stavfel. Anpassa alltid ditt CV och personliga brev efter jobbet du söker, det märks när man har kopierat och skickat vidare samma brev till flera arbetsplatser.

När du söker jobb: Det är jättebra att ta egna initiativ. Kom gärna förbi, eller ring och tala om att du har sökt jobb och att du undrar hur långt vi har kommit i processen. Man kommer ihåg den som vågar ta personlig kontakt, och jag brukar belöna initiativtagande. Presentera dig alltid med namn, och kom framför allt ihåg vilka jobb du har sökt.

På arbetsintervjun: Var positiv, öppen och glad. Det ser inte bra ut om man sitter på arbetsintervjun och är lite surmulen. Skryt gärna lite också, berätta varför du är bra och varför jag ska anställa just dig. Kolla upp de vanligaste frågorna och förbered dig på dem.

På LinkedIn: Det är jättebra om man finns på LinkedIn och har en bra och tydlig presentation av sig själv. Många rekryterare letar på LinkedIn så man kan få bra kontakter därigenom. Det finns inte så många don’ts tycker jag – man behöver inte gå in på djupet i sin presentation men jag tycker absolut att man kan vara personlig. Se till att ange att du är arbetssökande så att vi rekryterare hittar dig.

Under första arbetsdagen: Kom i tid, det vill säga gärna en stund före utsatt tid. Lyssna, var trevlig och säg hej till dem du möter, försök också att anpassa dig till de sociala regler som finns på arbetsplatsen. Man ska vara respektfull och lyhörd, visa gärna att du är driven men om du har förbättringsförslag eller liknade kan det vara bra att vänta ett tag med dem. Gå inte hem för tidigt och sjukanmäl dig helst inte första veckan.

 

Fem snabba

Kaffe eller te: kaffe

Morgon eller kväll: kväll

Sverige eller Finland: Finland! Oj, jag menade Sverige, jag ändrade mig, haha!

Chips eller godis: godis

Klackar eller sneakers: klackar