fbpx

Lunchföreläsning med Erik Hellmén

Lunchföreläsning med Erik Hellmén

I tisdags hade Koncepta och Svarta Borgen besök av Erik Hellmén från RF-SISU som anordnade en föreläsning om hälsa. Över 40 anställda samlades för att lyssna och flera återvände till sin vardag med grym och nyttig information om kost och träning.

Erik gick bland annat igenom om hur viktigt det är med att röra på sig och hur viktigt det är med balanserad kost. Enligt honom är det viktigt att bara börja träna utan att ställa höga krav på sig själv. Man behöver inte ha dyra träningskläder eller köpa in ett löpband, utan aktivitet och rörelse kan även innebära att påta i trädgården eller gå ut i skogen.

Ett annat bra tips Erik tog upp är att vi borde äta mer balanserat, kroppen behöver kolhydrater, fetter och protein. Vi ska även försöka få i oss mer fullkorn, för många får i sig alldeles för lite (förutom vår kommunikatör Lina, hon äter kanske 8 skålar havregryn per dag, hehe).

Fler tips från Erik

  • Börja träna!
  • Man behöver inte ha dyra träningskläder eller springa på ett löpband. Att gå ut och promenera eller hålla på i trädgården räcker.
  • Balanserad kost är viktigt, tänk på att få dig kolhydrater, fetter och protein!
  • Undvik rött kött, salt, socker och alkohol.
  • Tänk långsiktigt och hållbar förändring. Massiva och stora förändringar leder oftast inte till något bra.